Kişisel Verilen Korunması KVKK - Doğaldepo - Oduncudünyası Toptan Perakende kütük dilimi satisi
Çağrı Merkezi
Kişisel Verilen Korunması KVKK

YASAL BİLDİRİM KVKK

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

(AYDINLATMA METNİ)

1. Veri Sorumlusu 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak DOĞALDEPO - BURÇİN KARAMEHMET (“Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

(Şirket) tarafından gizliliğinize saygı duyulmakta ve veri güvenliğinize önem verilmektedir. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”, “KVKK”) ve ilgili diğer mevzuatlar dâhilinde sizleri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla işbu metin hazırlanmıştır.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 24 Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş olup, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bununla birlikte, Kanun’un Yürürlük başlıklı 32.maddesine göre, bu Kanunun; 8 inci, 9 uncu, 11 inci, 13 üncü, 14 üncü, 15 inci, 16 ncı, 17 nci ve 18 inci maddeleri 7 Ekim 2016 tarihi itibari ile yürürlük kazanmıştır.

Kanun; Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla kabul edilmiştir. İşbu metin ile (Şirket) tarafından ziyaretçiler bilgilendirilmekte ve aydınlatılmakla birlikte “Kişisel Verilerin Korunması ve Kişisel Veri Paylaşım İzni" ziyaretçilerin bilgi ve incelemesine sunulmaktadır.

(Şirket) , https://dogaldepo.com ziyaretçiler tarafından bu sitedeki formlar aracılığıyla sunulan isminiz, elektronik posta adresiniz, iş ve ev adresiniz, telefon numaranız ve sair kişisel verilerinizi üçüncü kişilere satmayacağını, kiralamayacağını veya hiçbir şekilde kullandırmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri Kişisel verileriniz;

Şirket tarafından yasal ve idari yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Şirket ile yapacağınız sözleşmelerin kurulması ve ifa edilmesi, Şirketten aldığınız/alacağınız ürün ve hizmetlerde kullanılmak, aldığınız/alacağınız ürün ve hizmete ilişkin iletişim kurulabilmesi, ayrıca bu konuda izin vermiş olmanız durumunda pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilmesi, ürün/hizmet teklifi, modelleme, raporlama, skorlama, risk izleme, istihbarat, mevcut veya yeni ürün çalışmaları, Şirket ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, Şirketin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, Şirket bünyesindeki birimlerde ve birimler arasında koordinasyon, iş birliği ve verimliliğin sağlanması ve geliştirilmesi, mevcut ve ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi, Şirketin internet sitesi ve diğer elektronik sistemlerinin ve fiziki ortamlarının güvenliğinin sağlanması, mevzuatta veya Şirketin kabul ettiği kural ve politikalarda meydana gelen değişikliklerin bildirilmesi veya sizi ilgilendiren diğer bildirimlerin yapılması ile size sunduğumuz faaliyetlerimizin gerçekleştirebilmesi teminen sözleşmeye ve kanuna aykırılıkların soruşturulması, tespiti, önlenmesi ve ilgili idari veya adli makamlara bildirilmesi, Şirketin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin sağlanması amacı doğrultusunda; açık pozisyonlara uygun personel temini, insan kaynakları operasyonlarının yürütülmesi, çalışan adayı seçimi, özlük işlerinin yönetilmesi, eğitim ve kariyer planlarının belirlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla ve diğer meşru menfaatlerimizi yerine getirmek üzere 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. ve 6. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenebilecektir.

3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Şirketimiz, 6698 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinde sayılan genel ilkelere ve 8 ve 9’uncu maddesinde öngörülen şartlara uymak ve gerekli güvenlik önlemlerini almak kaydıyla, “Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri” başlığı altında gösterilen amaçlar ile kişisel verilerinizi yasal olarak aktarılması gereken idari ve resmi makamlara, faaliyetlerimizi yürütmek üzere dışarıdan hizmet alınan üçüncü kişilere, işbirliği yaptığımız ya da proje/program ortağı olunan yurtiçi/yurtdışı/uluslararası kuruluşlara, alt yüklenicilere, bayilerimize, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize bağımsız denetim ve destek hizmeti alınan kuruluşlar gibi tüzel kişilere ve işbirliği içerisinde olan üçüncü kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin sağlanması ve elektronik ve fiziksel ortamların güvenliğinin sağlanması ile hukuki zorunluluklar nedeniyle ve yasal sınırlamalar çerçevesinde aktarılabilecektir.

4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz;

onay ve/veya imzanızla tanzim edilen tüm sözleşmeler, bilgilendirme/talep formları ve sair belgelerle, elektronik onay ve/veya imzanız ile yapacağınız bildirimlerle, Şirketimiz, fiziki ortamlar, çağrı merkezleri, internet siteleri, mobil uygulamalar, internet işlemleri, sosyal medya ve diğer kamuya açık mecralar, kullanıcı görüşmeleri, adli kayıtların taranması, piyasa istihbaratı, SMS kanalları, internet sitelerine yapılan dijital başvurular, satış ekiplerine yapılan yazılı/dijital başvurular gibi yöntemler ile iletişime geçilen veya ileride iletişime geçebilecek sözlü, yazılı, görüntülü, ses kaydı veya elektronik kanallar yoluyla tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olarak toplanmakta ve ilgili mevzuat gereğince kanuni süreler içerisinde saklanmaktadır. Belirtilen yöntem ve hukuki sebeplerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanunun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ve bu metnin 2. ve 3. maddesinde belirtilen veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenebilecek ve aktarılabilecektir.

5. Veri Sahibinin Hakları

6698 sayılı Kanunun 11. maddesi uyarınca bu metnin 6. maddesinde öngörülen usule göre Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin; İşlenip işlenmediğini öğrenme, İşlenmişse bilgi talep etme, İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme, Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan 5. ve 6. bentler uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

6. Veri Sahibinin Haklarını Kullanması

Kişisel veri sahipleri, 6698 sayılı Kanunun 11. maddesinde belirtilen haklarına ilişkin taleplerini https://www.dogaldepo.com internet adresinde yer alan başvuru forumunu eksiksiz doldurarak; İadeli taahhütlü mektupla, Noter kanalıyla, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanununda tanımlı olan “güvenli elektronik imza” ile imzalayıp şirketimizin kayıtlı elektronik posta adresine göndererek iletebileceklerdir. İadeli taahhütlü mektup veya noter kanalı ile yapılan başvuruların Hisarönü Mahallesi Değirmenyanı Kümeevleri Uzunöz Mevkii No:110 Marmaris/MUĞLA adresine iletilmesi gerekmektedir.

Şirketimize iletilen usulüne uygun talepler en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır. Söz konusu taleplerin sonuçlandırılmasının ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, şirketimiz tarafından başvuru sahibinden Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Kişisel veri sahibinin kendisi dışında bir kişinin talepte bulunması için konuya ilişkin olarak kişisel veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır.

Çerez Politikası Çerez, bir web sitesinin, o sitede dolaşımınıza ilişkin verileri;

PC, telefon ya da başka bir cihazınızda depoladığı küçük bir metin dosyasıdır.

Çerez Politikası’nın Amacı; bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir web sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmaktır. Çerez aynı zamanda belirttiğiniz tercihlerinizi (dil, ülke, vb.) sitemizi ziyaretiniz sırasında ve gelecekteki ziyaretlerinizde hatırlamak için kullanılır. İşbu Politika uyarınca, bu web sitesi tarafından ana bilgi depolama yöntemi olarak kullanılan "Çerezler" ile tarayıcının "Yerel Depolama" alanı aynı amaç için kullanılır.

Bu bölümde yer verilen tüm bilgiler aynı zamanda anılan "Yerel Depolama" için uygulanır. Kullandığımız Çerezlerde adresiniz, şifreniz, kredi ya da banka kartı bilgileriniz gibi özel nitelikli kişisel bilgileri depolamıyoruz. Web sitesinde Çerez kullanımından kaçınma hakkı Yukarıda açıklanan sınırlamaları da dikkate alarak bu web sitesinde Çerez kullanmak istemiyorsanız, öncelikle tarayıcınızda Çerez kullanımını devre dışı bırakmanız, ardından bu web sitesiyle ilişkili olarak tarayıcınızda kaydedilmiş Çerezleri silmeniz gerekmektedir. Çerezlerin kullanımını önlemek için bu seçeneği istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Çerez kullanımını devre dışı bırakma Yukarıda belirtilen adımları izleyerek istediğiniz bir anda tarayıcınızın ayarlarını değiştirip bu web sitesinde kullanılan Çerezleri kısıtlayabilir, engelleyebilir ya da silebilirsiniz. Her tarayıcıda ayarlar farklı olsa da Çerezler genellikle "Tercihler" ya da "Araçlar" menüsünde yer alır. Tarayıcınızda Çerezleri ayarlamak hakkında daha fazla bilgi için tarayıcının "Yardım" menüsüne bakın.

Gizlilik İlkeleri ve Politikası 

www.hobimarketim.com olarak, kayıtlı kullanıcılarımıza daha güvenli bir internet ortamı sağlamayı ilke edindik. Bu sebepten dolayı, üyelerimizin kendilerini daha rahat hissetmeleri için onlara çeşitli gizlilik hakları tanıdık. Üyelerimizin, sahip olduğu bu haklar, aşağıda sıralanmıştır:

1. Elektronik posta adresiniz hiçbir gerekçe ile başka kuruluşlara dağıtılmayacak ve reklam, tanıtım, pazarlama yapmak amacıyla kullanılmayacaktır.

2. Bize verdiğiniz üyelik bilgileri ve kişisel bilgiler (telefon,adres vb) 3. şahıslara verilmez. Bu bilgiler, firmamızın kendi bünyesinde müşteri profili belirlemek amacıyla kullanılır.

3. Sisteme girdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve bunları sadece siz değiştirebilirsiniz. Bir başka üyenin sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

4. Kayıt esnasında sizden istenen kişisel bilgilerden, zorunlu olanlar hariç, istediklerinizi kendi insiyatifiniz dahilinde bize bildirebilirsiniz. Bize vermeyi tercih etmeyeceğiniz bilgiler varsa, bu alanları doldurmak veya işaretlemek zorunda değilsiniz.

5. Sitemizden yaptığınız alışverişlerde vermiş olduğunuz kredi kartı bilgileri kesinlikle sistemimiz tarafından kayıt altına alınmamaktadır. Bu ilkeler ile kişisel haklarınız bizim tarafımızdan teminat altına alınmıştır.

Güvenlik Politikası gereği; Müşterilerimizin güvenli bir şekilde, rahatça alışveriş yapabilmelerini sağlamak için en gelişmiş güvenlik sistemlerini kullanmaktadır.

Sistemimizdeki 128 bit SSL sayesinde kredi kartı bilgileriniz üçüncü şahısların gözünden ve müdahalesinden korunmaktadır.

Sipariş işlemlerinin bütün aşamasında tüm bilgi alışverişi SSL güvencesi altındadır ve tüm veri akışı şifreli olarak yapılmaktadır. Ödeme ekranında site adresi başlangıcı https://  şeklinde başlaması güvenliğin aktif olduğunun göstergesidir.

SSL güvenlik protokolü sayesinde sitemizde giriş yaptığınız kredi kartı bilgileriniz şifrelenerek bankaya gönderilir ve bu işlem sırasında bilgilere bizlerin dahi ulaşabilmesi mümkün değildir.

www.hobimarketim.com hiçbir müşterisinin kredi kartı bilgilerini sisteminde saklamamaktadır.

Bu sebepten dolayı kendi kredi kartı güvenliğiniz için her sipariş oluşturma aşamasında kart bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekmektedir.

Kargo Şirketinin haftada bir gün teslimat yaptığı bölgelerde, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve eksiklik olduğu hallerde, bazı sosyal olaylar ve doğal afetler gibi durumlarda belirtilen gün süresinde sarkma olabilir. Ürün, ALICI`dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden, sevk bilgilerindeki yanlışlık ve/veya alıcının yerinde olmamasından doğabilecek gecikmelerde SATICI sorumlu tutulamaz.

Teslimat problemleri yaşanmaması için sistemimizde kayıtlı teslimat adresinin tam ve eksiksiz olduğunu doğrulayınız. Adres değişikliği durumunda yeni adresinizi Kullanıcı Hesabı bölümünden düzenleyiniz.

Ürün İade Prosedürü

Teslim aldığınız ürünün kullanımda bozuk/arızalı olduğu anlaşıldığında satış tarihinden itibaren 7 gün içinde tarafımıza iade edilmelidir. Kargo ücreti tarafımıza aittir.

İade işlemi, iade edilecek olan ürünün iade sebebi bildirilerek 0507 749 26 66 SATICI'nın adresine gönderilmesi ve iade sebebinin firmamızca da onaylanıp kabulüyle gerçekleşir.

İade edilecek ürünler orjinal kutusu içinde, standart aksesuarlarıyla birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmelidir.

Bozuk ve Arızalı olmayan diğer iade ve değişim işlemlerinizde KARGO ÜCRETİ müşteriye aittir.

Ödeme İade Prosedürü

Yaptığınız herhangi bir alışverişinizin iadesi kabul görüldüğü taktirde, ödeme tutarınız iadenizin onayını takiben en geç 7 iş günü içerisinde yapılacaktır.

İptal Prosedürü

Sipariş iptallerinizi siparişleriniz kargoya verilmeden önce 0507 749 26 66 numaralı telefonu arayarak bildiriniz.